Food

Priprema

Prvo skuvati kafu, sipati rum i ostaviti sa strane da se prohladi.

,

,

Odvojiti belanca od žumanaca. Mutiti par minuta prvo žumanca, zatim dodati pola prah šećera (8 ravnih supenih kašika), nastaviti sa mućenjem još par minuta i na kraju dodati maskarpone sir. Mutiti još nekoliko minuta dok se ne dobije u potpunosti kremasta tekstura.

,

,

Belanca odvojeno umutiti i dodati ostatak prah šećera. Potrebno je da se od njih dobije vazdušasti beli šam. Onda špatulom prebaciti šam u žuti krem i lagano mešati dok se to dvoje lepo ne sjedini.

,

,

Posudu u kojoj ćemo slagati tiramisu prvo malo premažemo kremom koji smo napravili, zatim polako potapamo piškote i ređamo ih po dnu. Zatim prelivamo kremom, slobodno staviti više, a potom ponoviti postupak.

,

,

Na kraju posuti kakaoom, prekriti folijom i odložiti u frižider. Tiramisu je najbolje napraviti veče ranije, kako bi se lepo ohladio i stegao.

,

,

Čisto kao orijentir, mi smo koristili vatrostalni sud dimenzija 20x30x5 cm, za ovu meru su potrebna 3 celofanska pakovanje piškota. U jednom ima 14 piškota. Od ove mere možete poslužiti 8 osoba.

,

,

*Kako ne biste brinuli u vezi sa korišćenjem živih jaja, ukoliko su jaja sveža, potpuno su bezbedna za korišćenje. Živa jaja takođe koristimo kada pravimo domaći majonez. Samo je vrlo važno čuvati u frižideru jelo pravljeno na ovaj način i pojesti u roku od 3-5 dana. Naravno, ukoliko ste ipak nesigurni, preporuka je da ne koristite ovaj recept.

,

Sastojci8 porcija

1526.97
  • Učitava se
Lagan, vazdušast, neodoljivo kremast – njegovo veličanstvo tiramisu! Nismo naišli na osobu kojoj se ova čarobna poslastica nije dopala. :) Sara Bojanić

Lako za spremanje

Potrebno za pripremu: 10 min

Potrebno za kuvanje: 10 min

Upotrebljivo: 1 dan
,