Food

Priprema

Prvo je potrebno krompire i luk oljuštiti, dobro oprati i osušiti, pa iseći krompire na tanje listiće, a luk na tanje kolutove.

,

U dva odvojena tiganja sipamo ulje, za krompire na štedimo. Onaj u kojem pržimo krompire, potrebno je da bude malo manji, a dublji i teflonski, kako se servira tako što tanjir stavimo preko tiganja pa ga prevrnemo.

,

Pržimo i jedno i drugo na srednjoj temperaturi 10-15 minuta, a kada luk bude pred karamelizovanjem, prebacimo ga u tiganj sa krompirima. Promešamo još malo, ocedimo krompir i luk od ulja i ubacujemo u posudu sa dobro umućenim jajima. Ostavimo sve tako da stoji oko 10 minuta i onda vraćamo u tiganj gde smo pržili krompire. Nakon 6-7 minuta stavljamo tanjir preko tiganja, prevrćemo, a onda vraćamo tortilju na još nekoliko minuta u tiganj, samo sa druge strane.

,

Nakon toga sačekati da se malo ohladi i stegne pa onda tek servirati kako bi zadržala oblik. Posoliti i pobiberiti po ukusu.

,

Sastojci1 porcija

405.84
  • Učitava se
Kad pomislim na ovo jelo, setim se jednog Almodovarovog filma u kojem lik Penelopre Kruz podučava kako se pravi ovaj originalni španski recept za tortilju. I dalje se debatuje o tome da li je originalna verzija sa lukom ili bez, a vi proceniti kako se vama više dopada. Sara Bojanić

Lako za spremanje

Potrebno za pripremu: 10 min

Potrebno za kuvanje: 10 min

Upotrebljivo: 1 dan
,