Food

Priprema

U posudu staviti mleko, jaja, šećer, so, ulje i kvasac (20 g svežeg ili 1 kesicu suvog), dobro izmešati i ostaviti da stoji oko 10 minuta da se kvasac aktivira. Nakon toga dodavati brašno postepeno mešajući kašikom dok ne postane dovoljno čvrsto, a onda nastaviti rukom mešanje na radnoj površini dodavajući postepeno brašno dok ne postane glatko. Pokriti krpom i ostaviti na toplom oko 1 sat.

,

Kada dođe vreme, premesiti i podeliti na 6 delova i od svakog oblikovati ponovo kuglicu i pokriti da stoji još pola sata.

,

Nakon toga svaku lopticu razvući u krug debljine do 1 cm i seći na 4 ili 8 delova (da se dobiju trouglići). Staviti nadev i savijati od šireg ka užem delu i ređati u pleh. Napraviti malo veći razmak među kiflicama jer ih treba ostaviti još 15 minuta da nadođu. Premazati pre pečenja svaku kiflicu žumancetom i peći na 180 °C oko 30 minuta.

,

,

Nadev pravimo od 300 g mrvljenog sira, 2 belanceta i 1 žumanceta, a možete i pustiti mašti na volju pa napraviti drugačiji nadev koji vam se više sviđa.

Sastojci10 porcija

418.34
  • Učitava se
Miris domaćih kiflica sa sirom koji širi kućom, a i dalje? Budite spremni za iznenadne goste! Sara Bojanić

Lako za spremanje

Potrebno za pripremu: 10 min

Potrebno za kuvanje: 10 min

Upotrebljivo: 1 dan
,